Przenosimy się za wielką wodę. Tam w rankingu najlepszych blogów kulinarnych od dawna już króluje niezwykle zgrany duet – Dany i Johna Shultz z Portland w Oregonie. Wielkie serce? Prawdziwy talent? Kulinarna pasja? Wszystko to razem sprawiają, że blog Minimalist Baker cieszy się uznaniem czytelników na całym świecie. Na stronie znajdziecie przede wszystkim sprawdzone przepisy na kuchnię roślinną i pozbawioną glutenu, w tym dania na śniadanie, romantyczną kolację, rodzinny obiad czy wypad za miasto ze znajomymi. Wszystkie spełniają co najmniej jedną z „minimalistycznych” wytycznych – ich przygotowanie trwa 30 minut lub mniej, wymaga użycia jednego naczynia i składa się z nie więcej niż 10 składników. Proste? A jakie pyszne!
Przepisy może wykonać każdy zarówno nowicjusz sztuki kucharskiej, jak i doświadczony kucharz. Nowe przepisy pojawiają się na blogu co kilka dni. Spośród nich możemy wybierać inspiracje na śniadania, przystawki, desery czy dania główne. Autorka prowadzi swojego topowego bloga od 2010 roku. Tworzy nie tylko smaczne, inspirujące przepisy, ale również wykonuje rewelacyjne zdjęcia swoim potrawom. Jest autorką Minimalist Baker’s Everyday Cooking, 31 Food Cookbook, i współtwórczyni Food Photography School, Food Video School i Essentials of Building Great Food Blog Course. Oprócz bloga możemy ją śledzić na Twitterze, Facebooku, YouTube i Instagramie. Dana i John chcą być uczciwi i autentyczni wobec swoich czytelników i followersów. Nie podejmują żadnej współpracy z firmami i nie promują żadnych produktów. Chcą by przez cały czas ich działalności każdy ich wpis był oryginalny, wiarygodny i wartościowy dla ich czytelników.